Όλα γύρω μας αλλάζουν ταχύτατα και σε αυτό έχει παίξει σημαντικό ρόλο η τεχνολογία. Η επικοινωνία μέσω της τεχνολογίας έχει συντελέσει ώστε να μπορούμε να πραγματοποιούμε πλέον συνεδρίες μέσω διαδικτύου. Παραδοσιακά, η Ψυχοθεραπεία πραγματοποιείται δια ζώσης, όμως τα τελευταία χρόνια, η Ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου είναι ακόμα ένας τρόπος να αναζητήσουμε βοήθεια. Ερευνητικά δεδομένα μας έχουν δείξει ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες είναι εξίσου αποτελεσματικές. Εξάλλου γνωρίζουμε εδώ και χρόνια ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να πετύχει η ψυχοθεραπεία είναι η ίδια η θεραπευτική σχέση ανάμεσα στο θεραπευτή και τον θεραπευόμενο.

Ίσως  να σκεφτεί κανείς πως είναι δύσκολο μια συζήτηση τόσο προσωπική να μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του υπολογιστή ή του κινητού. Φαίνεται όμως ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να παρευρεθούν στο γραφείο, επιλέγουν τις on line συνεδρίες προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συνεδρίες τους. Όπως και στις δια ζώσης έτσι και στις online συνεδρίες το πλαίσιο ασφάλειας, εχεμύθειας και απορρήτου παραμένει αμετάβλητο.

Απαραίτητες συνθήκες για την πραγματοποίηση συνεδριών μέσω διαδικτύου, είναι η σύνδεση στο διαδίκτυο, η εγκατάσταση μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (π.χ skype, viber, zoom) καθώς και ένα ήσυχο περιβάλλον στο οποίο θα νιώθετε ασφάλεια και ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.


Πως μπορώ να βοηθήσω: